Augmented Reality

Augmented Reality ei lisätty todellisuus herättää huomiota

Augmented Reality rikastaa käyttäjän näkemän kuvan toisella kuvalla tai animaatiolla.

Rikastetun tai lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) sovellukset tulivat suurelle yleisölle tutuksi kesällä 2016 kun Pokémon Go sai pelaajat liikkeelle taskuhirviöitä bongaamaan. Älykkäitä laitteita ja erilaisia laseja tulee lisää, mutta tämän päivän älypuhelin-AR toimii käytännössä niin, että puhelimessa tai tabletissa oleva selain näyttää jotain jännää lisämateriaalia kun maailmaa katsotaan sen läpi. Hommaan tarvitaan tietenkin kännykän kamera, joka toimii laitteen silmänä. Eli kun käyttäjä tarkastelee ympäristöä AR-sovelluksen läpi ja kamera havaitsee jonkun ennalta sovitun herätteen, muodon, tekstin tai vaikka QR-koodin, se rikastaa käyttäjän näkemän kuvan toisella kuvalla tai animaatiolla. Näin saadaan helposti aikaan näyttäviä kampanjoita, joissa etsitään tiikeri messuilta kuten Messukeskuksessa  tai super-Pokémon Suomenlinnasta.

Augmented Reality-sovellusten teknologia on jo kypsää ja se soveltuu monenlaisiin sovelluksiin.

Suosittuja käyttökohteita ovat pelit, markkinointisovellukset, messu- ja museototeutukset ja hyötysovellukset kuten CosmEthics, joka rikastaa kosmetiikkapakkausten tuoteselosteita tiedolla käytettyjen ainesosien mahdollisesta myrkyllisyydestä. Ikean Place -sovellus puolestaan auttaa sohvanostajaa näkemään sohvan omalla paikallaan ennen ostopäätöstä. Tällaiset käyttötapaukset voidaan laskea “see before you buy” -kategoriaan, joita on varmasti tulossa lisää.

Kuva : Wikimedia Commons

CityDevLabsissa AR-sovelluksia on tehty Unity-pelialustan päälle kuten Sami Lehtilän suunnittelema ja toteuttama Drone Blaster -niminen räiskintäpelin, joka löytyy sovelluskaupoista.

Onko mielessäsi hauska tai hyödyllinen lisätyn todellisuuden juttu? Haluatko herättää puretun rakennuksen henkiin tai lähettää asiakkaasi keräämään virtuaalisia lahjoja puistosta?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua alkuun. Autamme sinua hankkeen kaikissa vaiheissa suunnittelusta toteutukseen, hoidammme sovelluskauppoihin viennin ja ylläpidon.

Lue lisää aiheista lisätty todellisuus (Augmented Reality) ja virtuaalitodellisuus (Virtual Reality)

Share
Tweet
Share