Case DNWP: Tilaus- ja toimitusketjun hallinta sekä raportointi

Erityisesti kansainväliseen kauppaan suuntautunut espoolainen tietoliikenneyritys Dedicated Network Partners etsi pitkään järjestelmää, jolla hallita tilaus- ja toimitusketjuaan sekä tuotteiden konfigurointia ja versionhallintaa toimittajarajapinnassa. Tarpeena oli myös parantaa ennakoitavuutta ja saada  parempi näkyvyys kassavirtaan. Sopivaa tarvittavan monikäyttöistä ja sujuvaa ohjelmistoa ei kuitenkaan löytynyt, joten he päättivät rakentaa sellaisen itse. Tilaustenhallintajärjestelmän suunnittelijaksi ja toteuttajaksi valikoitui City Dev Labs, jonka ehdottama liiketoimintalähtöinen ja ketterä toimintatapa vakuutti.

 

Selainpohjainen tilaustenhallintajärjestelmä tehtiin ketterän kehityksen menetelmällä

Kehityksen aikana painotettiin ominaisuuksia, jotka tuottavat asiakkaalle erityistä arvoa. Sellaisia ovat:

  • Tilaus- ja toimitusketjujen hallinta tarjouksesta laskutukseen ja ostamisesta raportointiin.
  • Asiakas- ja toimittajatietojen, tuotteiden sekä hintatietojen hallinta. Erityistarpeena on tuotteiden versionhallinta ja elinkaaren tilat sekä tietyt asiakaskohtaiset eroavaisuudet.
  • Kattavat raportit Excel- tai HTML-muodossa, esim. tilauskannasta ja eri tekijöistä kassavirtaan liittyen.
  • Kansainvälisen kaupan vaatimusten täyttäminen (trade compliance) niin, että ohjelmisto mahdollistaa toimitukset, laskutuksen ja kansainvälisen kaupan tietojen sujuvan hallinnan kymmeniin tarvittaviin maihin.

”Excel jäi meille pian liian pieneksi, mutta suuremmat ohjelmistot kuten SAP olisivat olleet tarpeisiimme joko toimintaa liiaksi kangistavia tai ylimitoitettuja, joten teetimme oman järjestelmän”, Mikko Hellemaa, Dedicated Network Partners Oy.

Share
Tweet
Share