Ohjelmistokehitystä ja digitaalisia palveluita


City Dev Labs suunnittelee ja toteuttaa asiakaskohtaisia verkkopalveluja, jotka tuottavat arvoa käyttäjilleen. Toimimme jo pitkällä kokemuksella ja hyvinkin erilaisissa projekteissa; räätälöimme toimintamme aina tapauskohtaisesti. Haluamme palvella asiakkaitamme kehittämällä laitteita ja ohjelmistoja asiakkaiden erityistarpeisiin.

Teemme kehitystyötä ketterillä menetelmillä ja avoimen lähdekoodin työkaluilla.
Voit lukea toteuttamistamme projekteista täältä.

Softaprojekteissa valitsemme yleensä seuraavista: React, React Native, Angular / AngularJS, LoopBack, JavaScript, Sphinx, Elasticsearch, Node.js, HTML5, CSS, PHP, Symfony, Ionic ja tietokantoina MySQL / MariaDB ja PostgreSQL.


SUUNNITTELU

Web-ohjelmistojen suunnittelussa käytämme palvelumuotoilun ja design-ajattelun keinoja selvittääksemme asiakkaan todellisen tarpeen. Konseptointivaiheen pohjalta teemme yleensä rautalankamallin ja interaktiivisen prototyypin, joka näyttää jo oikealta sovellukselta, mutta ei vielä tee mitään.

MÄÄRITTELY

Määrittelemme tehtävän sovelluksen liiketoiminnallisen tarpeen ja mm. vaadittavat käyttötapaukset. Käymme kanssasi läpi koko toimintaanne, suunnitelman sekä ja määrittelemme yhdessä projektin tavoitteet. Seuraavaksi etenemme ohjelmiston suunnitteluvaiheen yhdessä läpi ketterän kehityksen toimintaperiaattella – workshopeissa ja katkeamattoman yhteydenpidon kautta. Ohjelmiston vaatimusten ja suunnittelun perusteella valitsemme käytettävät teknologiat.

AVOIMEN LÄHDEKOODIN OHJELMISTOKEHITYS

Teemme ohjelmistoja aina avoimen lähdekoodin kirjastojen päälle. Koska emme tarvitse maksullisia lisenssejä omaan työhömme, City Dev Labs voi aina valita teknologian, joka sopii parhaiten asiakkaan tarpeisiin. Osallistumme valikoidusti avoimen lähdekoodin kehitysprojekteihin eli emme ainoastaan ota vaan myös annamme koodia maailmanlaajuisen kehittäjäyhteisön käyttöön. Asiakkaidemme lähdekoodia emme koskaan jaa emmekä anna eteenpäin. Lue digitalisten palveluiden kehittämisestä lisää täältä.

KETTERÄ KEHITYS

Ketterä kehitys perustuu pieniin iteraatioihin ja lyhyisiin työjaksoihin eli sprintteihin. Jokaisen sprintin alussa tiimi käy yhdessä asiakkaan tuoteomistajan kanssa läpi tehdyt osiot ja suunnittelee seuraavan sprintin työt. Kehittävät eli koodattavat osiot pilkotaan pienempiin tehtäviin ja listataan tärkeysjärjestyksessä backlogiin, josta tiimin jäsenet ottavat tehtävät. Emme ole kuitenkaan ketterän ohjelmistokehityksen fundamentalisteja vaan etsimme aina keinon tuottaa asiakkaalle arvoa. Eli jos ketterä viitekehys itsessään on tiellä, etsimme yhdessä paremman ratkaisun.

TESTAUS JA TUOTEKEHITYS

Testaamme koko ajan tekemäämme koodia yksikötesteillä, funktionaalisilla ja integraatiotesteillä, sekä koko palvelun kattavilla end-to-end -testeillä. Laadunvarmistuksessa keskeistä on neljän silmän periaate, jossa ohjelmistokehittäjät käyvät läpi toistensa koodin Pull Request -menetelmällä. Järjestelmät, joilla on paljon käyttäjiä, testataan rasitustesteillä yhdessä DevOps – ja hosting-toimittajiemme kanssa.

TESTAUS JA JULKAISU

Tietoturvan korkeaan tasoon kuuluu henkilökunnan tietoturvatietoisuuden jatkuva ylläpito ja kehittäminen. Open source -koodikirjastojen tietoturva perustuu joukkojen viisauteen ja laajaan kansainväliseen kehittäyhteisöön. Seuraamme jatkuvasti käyttämiemme pakettien ja moduulien kehityssykliä ja päivitämme niitä uusimpiin versioihin minimoidaksemme riskit.

YLLÄPITO

Meille on tärkeää, että ohjelmiston elinkaari on mahdollisimman pitkä ja tietoturva korkea. Web-sovellukset ovat tärkeitä investointeja, joiden halutaan tuottavan arvoa vuosien ajan. Pitkä elinkaari on mahdollinen kun sovellus tehdään laadukkaasti ja sitä päivitetään säännöllisesti. Emme koskaan luo teknistä riippuvuutta meihin firmana (vendor-lock), vaan haluamme palvella asiakkaitamme niin, että he pysyvät asiakkainamme myös ylläpitovaiheessa.

Ylläpitoon kuuluu palveluja kuten käyttöpalvelu, versionhallinta, varmuuskopiointi, automaattinen valvonta, sovellusylläpito, ohjelmistopäivitykset ja tietoturvapäivitykset.

OTA YHTEYTTÄ!

Olisimmeko sopiva partneri sinulle?

Tähdellä merkityt kentät (*) ovat pakollisia