Miksi et tarjoaisi palveluasi siellä, missä suurin osa asiakkaistasi on?

 

PWA on lyhenne sanoista Progressive Web App ja se on viime aikojen suurin uutuus mobiilipuolella. Verkon käytöstä yli puolet tapahtuu mobiililaitteilla ja yhä useammin nimenomaan pienillä taskuun mahtuvilla laitteilla, joten järjestelmien täydellisen sujuva toiminta näillä laitteilla on ihan pakollista. Vasta vähän aikaa sitten ainoa vaihtoehto oli tehdä aidot mobiilisovellukset kumpaankin sovelluskauppaan normaalin verkkoversion lisäksi, mutta kolmen eri ympäristön tukeminen on kallista ja sovelluskauppojen kanssa asioiminen hankalaa.

Näitä ongelmia ratkaistakseen Google alkoi joitain vuosia sitten kehittämään PWA-teknologiaa, joka käytännössä tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa natiivin mobiilisovelluksen käyttömukavuus tavanomaisia verkkoteknologioita käyttäen. Näin ollen nyt riittää kun tehdään yksi käyttöliittymä huomioiden PWA-vaatimukset ja se toimii parhaalla mahdollisella tavalla niin pienellä kuin isollakin näytöllä.

Tällä hetkellä täysi tuki PWA-sovelluksille on valitettavasti vain Android-puhelimissa, mutta Applen puhelimissa sille on kuitenkin osittainen tuki. Esimerkiksi PWA-sovelluksen automaattinen asentuminen puhelimen aloitusnäytölle ja push-notifikaatiot eivät toimi Applen laitteissa.

PWA-mobiilisovellusta ei kannata rakentaa erikseen vaan se kannattaa toteuttaa samalla kun verkkopalvelu muutoinkin toteutetaan. Ammattitaitoiselle toteuttajalle PWA-ominaisuuksien huomioiminen verkkopalvelun toteuttamisen yhteydessä ei tuo juurikaan lisäkustannuksia. Sen vuoksi ei missään tapauksessa kannata myöskään aloittaa uuden verkkopalvelun rakentamista, jossa ei ole otettu mukaan PWA-ominaisuuksia. Niiden lisääminen jälkikäteen on iso työ.

Kuten aina, hyvän verkkopalvelun toteuttaminen on monivaiheinen prosessi, jossa tästä on hyvä muistilista:

 

KARTOITUS

Käydään yhdessä läpi alkuvaiheen ideat, kohderyhmä ja sen tarpeet, käyttötarkoitus ja liiketoimintamalli. Tässä vaiheessa voimme jo antaa alustavan suosituksen järjestelmän toteutustavasta ja arvion kustannuksista.

MÄÄRITTELY

Määrittelemme järjestelmän liiketoiminnallisen tarpeen ja laadimme vaadittavat käyttötapaukset. Usein paras tapa määritellä on piirtää sovelluksesta rautalankamallit eli antaa idealle visuaalinen muoto.

PROTOTYYPPI

Jos kyseessä on täysin uusi palvelu, joka halutaan testata käyttäjillä, kannattaa aluksi tehdä pienellä budjetilla prototyyppi. Prototyyppi voi olla joko nopeasti koodattu ensimmäinen versio tai toiminnallisuuksia simuloiva rautalankamalli.

SOVELLUSKEHITYS

Varsinaisen koodaustyön teemme ketterän projektimallin mukaisesti lyhyinä iteraatioina. Kumppanimme on tiivisti mukana projektissa ja tietää aina, missä mennään.

TESTAUS

Testaamme toteuttamiamme järjestelmiä joka vaiheessa käyttäen yleisimpiä selaimia ja päätelaitteita.

JULKAISU

Kun järjestelmä on valmis ja se on läpäissyt omien testiemme lisäksi myös kumppanimme tekemät testit on aika tehdä julkaisu. Kumppaniverkostostamme löytyy sopiva palvelinympäristö kaikenlaisille järjestelmille.

YLLÄPITO

Kun järjestelmän elinkaari on 10+ vuotta niin ylläpidon ja jatkokehityksen merkitys järjestelmän jatkuvuuden turvaamisessa on erittäin tärkeää.

OTA YHTEYTTÄ!

Olisimmeko sopiva kumppani sinulle?

Tähdellä merkityt kentät (*) ovat pakollisia