02.05.2023

Moikka! 

Olen Tuukka, 33-vuotias sovelluskehittäjä City Dev Labsilta, ja haluan jakaa kokemukseni alanvaihtajana sovelluskehityksen pariin. Jos olet kiinnostunut kehittämään monipuolisia verkkopalveluita, tai haluat tietää työkulttuurista meillä, niin tämä artikkeli on juuri sinulle!

Aloitin työskentelyn City Dev Labsilla noin kolme vuotta sitten, kun päätin vaihtaa uraa kokonaan uudelle alalle. Halusin oppia lisää verkossa toimivien sovellusten kehittämisestä, joten päätin lähteä opiskelemaan töiden ohella tietojenkäsittelyä Laureaan. Opintojen parissa tehdyt projektit tarjosivat pohjan sovelluskehityksen perusasioille sekä opetti ratkomaan erilaisia sovelluskehitykseen liittyviä haasteita.

Verkossa toimivien sovellusten rakentaminen tuntui unelmaduunilta, ja ohjelmistokehitykseen liittyviä kursseja tuli otettua myös muiden oppilaitosten avoimesta valikoimasta. Lopulta työharjoittelu avasi ovet työelämään, ja opintojen kautta siirryin sovelluskehittäjäksi. City Dev Labsin kulttuuri ja työyhteisö tuntui juuri oikealta paikalta jatkaa uusien tehtävien parissa!

Harjoittelusta vakituiseksi

Opintoihin kuuluva työharjoittelu on arvokas tilaisuus päästä tutustumaan oman alansa työtehtäviin. Harjoittelu voi olla merkittävä askel kohti työelämää ja auttaa hahmottamaan omia uravalintoja. City Dev Labs tarjosi harjoittelupaikkaa, jonka aikana sain oppia käytännössä, että mitä kaikkea verkkopalveluiden kehittäminen osana kokenutta tiimiä pitää sisällään.

Sain harjoittelun alkumetreiltä asti tiimin kokeneemmilta kehittäjiltä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla pystyin kehittämään omaa työskentelytapaani ja parantamaan asiakkaiden verkkopalveluiden toimivuutta. Palaute auttoi ymmärtämään, että mitä asioita minun tulee kehittää ja mihin suuntaan oman osaamiseni tulisi kehittyä. Sain myös positiivista palautetta onnistuneista projekteista, mikä antoi minulle varmuutta ja motivaatiota edetä kohti uutta uraa.

Työharjoittelun jälkeen siirryin vakituiseksi työntekijäksi, eli työharjoittelun merkitys oman urapolun kannalta oli merkittävä. Suosittelenkin kaikkia opiskelijoita panostamaan harjoitteluun. Omat pienet projektit toimivat hyvänä demona harjoittelupaikkaa tai ensimmäistä työpaikkaa hakiessa.

Ketterää kehitystä ja hauskaa yhdessä tekemistä

Omassa työssäni olen huomannut, että City Dev Labsilla arvostetaan työntekijöitä ja heidän osaamistaan. Yrityksessä on vahva kulttuuri, jossa työntekijöiden mielipiteet ja ideat otetaan huomioon päätöksenteossa ja kehitystyössä. Kehittämisideoita jaetaan aktiivisesti, ja meillä työntekijät saavat myös positiivista palautetta, joka edistää osaamisen kasvua ja yhteistyötä kehittäjien välillä.

Meillä projektit ja teknologiat räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan, joten työtä ei tehdä vain yksillä ja samoilla tekniikoilla. Työssä pysyy siis mielenkiinto, kun eri projekteissa pääsee kokeilemaan uusia juttuja. Frontend puolella työtä tehdään esimerkiksi Reactilla, Vuella sekä Angularilla, ja backend puolelta löytyy mm. Node.js sekä PHP. Testejä kirjoitellaan PHPUnitilla, Jestillä, Jasminella sekä Cypressillä. 

Varsinaisen koodailun lisäksi työssä on päässyt tutustumaan tietokantojen sekä käyttöliittymien suunnitteluun, työkaluina esim. Skipper ja Figma. Työ on siis ollut erittäin monipuolista, ja omaan tekemiseen on päässyt aidosti vaikuttamaan.

City Dev Labsilla myös panostetaan työntekijöiden koulutukseen ja kehittämiseen. Meillä työntekijöillä on mahdollisuus osallistua erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, joissa voi oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan. Esimerkiksi 2023 keväällä tiimi suuntasi jsday -tapahtumaan Italian Veronaan kurkkaamaan ajankohtaisia teemoja JavaScriptiin liittyen.

Pelillistä rentoutumista koodaamisen lomassa

Teeworlds on vauhdikas ja hauska 2D-moninpeli, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa lipunryöstön merkeissä. Pelissä on värikäs ja yksinkertainen ulkoasu, ja nopeatempoiset ottelut pitävät tunnelman korkealla. Lipunryöstö on yksi Teeworlds-pelin suosituimmista pelimuodoista, jossa kaksi joukkuetta kilpailee vastakkain tavoitteenaan napata vastustajan lippu ja tuoda se omaan tukikohtaansa.

Teeworlds-pelin mekaniikat on helppoja oppia, mutta tarjoaa samalla syvyyttä ja haastetta kokeneemmille pelaajille. Lipunryöstössä tiimityö ja taktiikka ovat avainasemassa, sillä pelaajien tulee paitsi suojella omaa lippuaan myös yrittää saada vastustajan lippu haltuunsa. Peli tarjoaa mahdollisuuden rentoutua työpäivän lomassa ja samalla vahvistaa tiimihenkeä.

Tiimi kokoontuu päivittäin viettämään ”teehetkeä”, jossa keskitytään pelaamaan Teeworlds-peliä erityisesti lipunryöstö-moodissa. Näiden Teeworlds-pelihetkien avulla City Dev Labsin kehitystiimi voi paitsi rentoutua ja pitää hauskaa, myös rakentaa vahvempaa kommunikaatiota, tiimihenkeä ja työyhteisöä, mikä edistää työntekijöiden hyvinvointia ja tuottavuutta.

Haaveiletko itsekin uudesta urasta? Haluatko ryhtyä lippuryöstön mestariksi? Tutustu rekrysivuumme ja ota yhteyttä, niin jutellaan!

Tuukka Tihekari