12.04.2012

Kirjoittanut: Anna Uusiheimala | 12.04.2012 |

Sauli Pöysä W3 Group Finland Oy

W3:n graafikko Sauli Pöysä on harrastanut pelisuunnittelua – suomeksi tehnyt omia pikkupelejä – ala-aste ikäisestä saakka.
Grafiikan suunnittelu on kiinnostanut Pöysää eniten pelien tekemisessä.
Viime aikoina Pöysä on suosinut omissa projekteissaan todella retroa 2D grafiikkaa ja rehellistä 320×240 resoluutiota.
Iron Skyn grafiikat on tehty 960×640 resoluutioon.

Miten kuvailisit Iron Sky The Gamen grafiikkaa?
Iron Sky mobiilipelissä pyritään samaan tunnelmaan kuin itse elokuvassa. Tyyli on melko realistinen, mutta teatraalisen tunnelmallinen.
Fiilistä on nostatettu erityisen vahvoilla valoilla ja varjoilla, sekä annoksella grungea etenkin natsien aluksissa.

Minkälaisesta peligrafiikasta itse pidät?
Rakastan retroa. Vanha kunnon pikseligrafiikka on lähimpänä omaa sydäntä. Muutenkin 2D iskee peligrafiikan saralla enemmän kuin 3D.

Seuraatko peligrafiikkatrendejä, jos niin miten?
Tietysti pelaamalla. Pelatessani kiinnitän väistämättä huomiota pelin graafiseen suunnitteluun. Pelaamiseni on joskus todella hidastempoista, koska pysähdyn tutkailemaan grafiikoita.

Mitkä asiat innoittavat peligrafiikan suunnitteluun?
Kaikki lähtee omasta intohimosta peleihin. Ja grafiikkaan.

Terveisesi pelaajille?
Peliä jatkokehitetään pelaajien palautteiden perusteella, joten voitte kirjoittaa kommentteja www.ironsky.net sivujen välityksellä.

Iron Sky the Game syntyi yhteistyöllä
Netgen Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitala kertoi, että pelin valmistumisen isoimpia haasteita oli löytää sopiva graafikko,
joka pystyisi tuottamaan laaja-alaisesti grafiikkaa pelin eri osa-alueisiin. ”Projektissa kävi pari graafikkoa ennen Saulia, mutta homma ei toiminut heidän kanssaan.
Hyvästä graafikosta on iso apu koko pelin suunnittelussa ja olemme olleet todella tyytyväisiä, että saatiin näin pätevä kaveri projektiimme W3:sta”. – Juha Viitala, Netgen Oy

Suomalaisyhteistyönä tuotettu mobiilipeli Iron Sky The Game on nyt ladattavissa AppStoressa. Ensimmäinen versio pelistä on iOS- käyttöjärjestelmälle ja kevään aikana peli tulee saataville Androidille ja Windows Phone 7 –puhelimiin.

Pelin on tuottanut suomalainen Netgen Oy yhteistyössä W3 Group Finland Oy:n ja elokuvan tuotantoyhtiö Blind Spot Picturesin kanssa.

Peli löytyy osoitteesta:
itunes.apple.com/fi/app/iron-sky-the-game..
www.wreckamovie.com/ironskygame
www.ironsky.net