City Dev Labs Logo

Digitaalisia menestystarinoita jo 25 vuotta

 

Pitkän 25-vuotisen historiamme myötä meidät on tunnettu monilla nimillä, joista Nettipaja, W-Create ja W3 Group Finland Oy voivat vielä olla tuttuja. City Dev Labs -nimen otimme käyttöön vuonna 2017, jolloin Helsingin toimistomme muutti yhteisiin toimitiloihin City-konsernin kanssa. Toimitilojen lisäksi jaamme Cityn kanssa myös saman pääomistajan, Ilkka Lavaksen.

Jo toimintamme alkuajoista lähtien tavoitteenamme on ollut auttaa kumppaneitamme hyödyntämään digitaalisuuden avaamia uusia mahdollisuuksia ja ratkaista sen mukanaan tuomia uusia haasteita. Olemme käytännössä mukana miettimässä kuinka kumppanimme voivat käyttää uusimpia teknologisia ratkaisuja parantaakseen nykyistä toimintaansa ja luodakseen uutta liiketoimintaa.

Toimimme kumppanuusmallilla, jossa tavoittelemme kymmeniä vuosia kestävää yhteistä menestystarinaa. Tyypillisesti yhteistyö alkaa projektilla, jossa opettelemme tuntemaan toisemme ja löytämään yhteiset sävelet. Tämän jälkeen siirrymme jatkokehitykseen ja vuosien varrella opimme tuntemaan syvemmin kumppanimme ydinliiketoiminnan samalla kun osoitamme itse olevamme täyden luottamuksen arvoisia. Tämä antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet keksiä yhdessä uusi ratkaisuja siihen, kuinka kumppanimme voi hyödyntää uusia teknologisia ratkaisuja päivittäisessä toiminnassaan. Kun yhteistyö on jatkunut viisi vuotta voimme jo todeta päässeemme hyvään alkuun.

Palvelumme koostuu pääosin ohjelmointityöstä, jossa käytämme yksinomaan avoimen lähdekoodin ratkaisuja. Teemme myös paljon uusien ratkaisujen ideointia ja niihin liittyviä suunnitelmia ja konseptointia. Graafisen ja visuaalisen osaamisen hankimme verkostostamme, johon on vuosien varrella valikoitunut oman alansa suurimpia lahjakkuuksia.

Toteuttamamme projektit ovat tyypillisesti erilaisia asiointijärjestelmiä, joilla hoidetaan esimerkiksi tilaus-, hakemus- tai laskutusprosesseja. Jokainen järjestelmä on kumppanimme tarpeiden mukaan räätölöity, joten mitään yhteistä nimittäjää niillä ei ole.

Toteuttamiimme järjestelmiin kuuluu usein yhtenä osana myös WordPress-julkaisujärjestelmä, jolla kumppanimme voivat itse päivittää järjestelmiensä tekstejä ja sisältöjä. Omaan tarpeeseen alunperin kehittämämme WordPress-ylläpito on kasvanut niin laadukkaaksi, että tarjoamme sitä myös muille WordPress-sivujen tekijöille.

Mobiilisovellusten tekemisen lopetimme pari vuotta sitten, koska kumppanimme kokivat ne turhan kalliiksi hyötyyn nähden. Nyt on onneksi yleistymässä PWA-teknologia (Progressive Web App), joka tarjoaa lähes täysin natiiveja mobiilisovelluksia vastaavan käyttökokemuksen Android-laitteissa. Se on osoittautunut kumppaneillemme oikeaksi ratkaisuksi, koska PWA-sovelluksen tekeminen ja ylläpitäminen tehdään samoilla teknologioilla kuin verkkosivut ja siten mobiiliversion ylläpidosta ei tule juurikaan lisäkustannuksia.

Esimerkkejä tekemistämme järjestelmistä ovat: