07.11.2017

Sote-alan uudessa harjoittelupaikkavarausjärjestelmässä Jobiilissa katosi 7.11.2017 aamuyöllä toistaiseksi selvittämättömän syyn seurauksena harjoittelupaikkavarauksiin liittyviä tietoja, josta
johtuen eilen tehdyt harjoittelupaikkavaraukset eivät enää näkyneet käyttäjille. Tämä aiheutti suurta huolta järjestelmään aamulla sisään kirjautuneille käyttäjille, jotka luulivat järjestelmän kadottaneen heidän tekemänsä varaukset. Harjoittelupaikkavaraukset on nyt saatu palautettua järjestelmään kello 4:40 tehdystä varmuuskopiosta, muutamia yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.
Jobiili pyritään palauttamaan käyttökuntoon tämän päivän aikana siltä osin, että opiskelijat pääsevät järjestelmästä näkemään varaamansa harjoittelupaikan. Myös järjestelmän vahvistus varauksen onnistumisesta lähetetään sähköpostilla opiskelijoille mahdollisimman pian. Muilta osin järjestelmä pidetään suljettuna siihen asti, että alkuperäisen ongelman syy saadaan selvitettyä ja korjattua.
Suomen oloissa harvinaisen suuri palvelinkuormitus oli tiedossa Jobiili -järjestelmää suunnitellessa, kun kymmenet tuhannet opiskelijat varaavat samaan aikaan harjoittelupaikkoja. Paikkoja on myös joillakin aloilla liian vähän, joten osa opiskelijoista ei saa haluamaansa paikkaa.
Ensimmäisen Jobiilin avulla tehtävän harjoitteluhaun aikana 6.11.2017 jotkut opiskelijat joutuivat valitettavasti odottamaan pitkään, mutta kokonaisuudessaan järjestelmä kesti kuorman ja ensimmäisen tunnin aikana opiskelijat varasivat yli 9000 harjoittelupaikkaa.
City Dev Labsin liiketoimintajohtaja Heikki Pelkkikangas: “Kuormitukseen liittyviin ongelmiin olimme varautuneet palvelinpuolella mittavien kuormantasaajien avulla. Illan aikana meillä oli ongelmia saada varausjono liikkumaan riittävän nopeasti, mutta kaikki varaukset saatiin kuitenkin tehtyä. Varausviikkojen häviäminen oli puolestaan yllättävä ongelma, jonka syytä emme vielä tiedä. Se on kuitenkin varmaa, että se ei liity suureen kuormitukseen.”
City Dev Labsin asiantuntijat työskentelevät ongelman korjaamiseksi, jotta järjestelmä saadaan korjattua mahdollisimman pian.
Ajantasainen tieto päivittyy Jobiilin Tilannehuoneeseen osoitteessa http://jobiili.citydevlabs.fi/
Lisätietoja medialle:
Heikki Pelkkikangas, [email protected], puh: 040 500 2772