04.04.2017

Mikko

Kyseessä on sama City lehti, joka meille nelikymppisille tuli tutuksi aktiivisen kaupunkikulttuurin äänenkannattajana!

Ehkäpä tiesitkin, että City Dev Labs jakaa Vallilan toimitilat yhdessä City Digitalin kanssa. Sama omistajakin meillä on. Ja kyllä – kyseessä on sama City lehti, joka meille 4-kymppisille tuli tutuksi aktiivisen kaupunkikulttuurin äänenkannattajana! City on siirtynyt printistä nykyaikaan ja julkaistaan nykyään digitaalisessa muodossa osoitteessa city.fi.
City Dev Labsin Mikko sai päättää tämän oluen tyylin. Hän päätti ammentaa inspiraatiota korporaatio-symbioosista. Mikko muisteli viimeaikaisia suosikkioluitaan ja tuijotti Cityn punaista logoa. Visio Red Alesta oli syntynyt.

Stressiä panimolla

Käymistilan lämpötila oli säädetty 18 asteeseen. Tämä tuottaa helposti juotavan ja melko puhtaan maun valitulla hiivalla.
Kun käyminen oli kiivaimmillaan, päätti lämmityslaite hajota. Sen sijaan, että jäähdytin olisi puhaltanut kuumat ilmat ulos, se lopetti jäähdyttämisen ja puski kuumaa ilmaa käymistilaan. Tällöin lämpötila nousi jopa 30 asteeseen noin vuorokauden ajaksi.
Hiiva on yksisoluinen sieni ja se on vähän kuin toimistotyöntekijä: liian kuumassa työteho laskee ja ympärille alkaa muodostua epäilyttäviä aromeja. Siinä missä php-koodari käy kylvyssä ja tuulettaa toimiston, ei hiivan olueen tuottamia sivuaromeja poista mikään. Todellisuus paljastuu huomenna, kun avaamme käymisastian ja pullotamme juoman.
Ole utelias ja tule maistamaan millainen kuumassa käyneestä Red Alesta tuli!
(Päivitämme omat kommenttimme tänne, kun tulos selviää.)
Päivitys 6.4.: Kegitimme ja pullotimme oluen eilen illalla. Vaikuttaa lupaavalta – ei tämä juomatta jää! Viikon kuluttua juoma on hiilihapottunut ja pääsemme antamaan lopullisen arvion.
Cheers!
MÄSKÄYS
12 kg Pale Ale
0,250 kg Chocolate malt (Roasted Barley oli päässyt loppumaan)
0,250 kg Crystal 100
0,250 kg CaraRed
KEITTO
60 min. Challenger 60 g
30 min. Fuggle 30 g
15 min. Irish moss 15 g
10 min. Challenger 30 g
HIIVA
Wyeast Irish Ale
Valmistuksessa käytettiin 50 ltr Braumeisteria.
OG: 1.058
FG: 1.012
ABV 6 %

Tags: ,