28.02.2017

Älypuhelimet ovat kaikkialla

Mitä teet, kun sinulla on tylsää? Entä mitä teet bussissa istuessasi tai hammaslääkärille jonottaessasi? Suurin osa meistä voi varmasti myöntää ottavansa älypuhelimensa tai tablettinsa käteen paremman tekemisen puutteessa. Älypuhelimet ovat kaikkialla – ja sen on huomannut myös hakukonejätti Google.

Nettiä käytetään mobiilissa enemmän kuin pöytäkoneilla

Viime vuoden lopulla Google ilmoitti, että mobiilihaut ylittivät ensimmäistä kertaa perinteisillä tietokoneilla tehtyjen hakujen kokonaismäärät. Alkuvuodesta 2017 saavutettiin jälleen uusi virstanpylväs: nyt myös yleinen internetin käyttö on suurempaa mobiililaitteilla kuin tietokoneilla. Tämän seurauksena Google on viimeaikoina julkaissut ja painottanut mobiilialgoritmia, joka vaikuttaa tulevaisuudessa seuraavanlaisesti verkkosivujen suorituskykyyn:
• Googlen hakuindeksi jakautuu kahteen osioon, mobiiliin ja perinteisiin tietokoneisiin, antaen enemmän näkyvyyttä mobiiliystävällisille sivustoille ja huonontaen muiden sivustojen hakusijoituksia
• Google on julkaissut alustavan kokeilun mobiili-indeksoinnista ja sen odotetaan tulevan laajemmin käyttöön seuraavan puolen vuoden aikana
• Mobiili algoritmi kiinnittää erityisesti huomiota sivuston nopeuteen. Vaikka sivustosi olisi mobiiliystävällinen, latausnopeus ratkaisee ja vaikuttaa merkittävästi sivuston suorituskykyyn

Onko verkkosivustosi mobiiliystävällinen?

Hakukonejätti Google palkitsee hyvästä käytettävyydestä kännykässä. Jos et ole varma onko yrityksesi nettisivu mobiiliystävällinen, tarkista asia Googlen ilmaisen työkalun avulla: www.testmysite.thinkwithgoogle.com
Ja vielä pari vinkkiä vaikkapa kotimatkalla luettavaksi:
• Varmista, että sivustosi näkyy hyvin mobiililaitteissa (älypuhelimet, tabletit)
• Jos sivustosi latautuu hitaasti mobiililaitteilla, juttele developperillesi (tai meille) selvittääksesi miten asia korjataan.
• Tutustu Googlen Accelerated Mobile Pages -sivuihin (AMP). AMP on Googlen ja Twitterin luoma projekti, joka tähtää nopeiden mobiilisivustojen luomiseen. Yksinkertaisesti sanottuna se on riisuttu versio HTML-muodosta.
• Muista testaamisen tärkeys. Varmista, että käyttäjäkokemus mobiililla on yhtä hyvä kuin perinteisellä tietokoneellakin. Kiinnitä huomiota etenkin käytettävyyteen ja navigoinnin helppouteen.
Autamme asiakkaitamme päivittäin mobiilioptimointiin liittyvissä asioissa, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua.


City Dev Labs kutsui vierasbloggajaaksi digitaalisen markkinoinnin moniottelija Saija Mahon, jonka perustama Mahon Digital toimii jo neljässä Euroopan maassa.
Saija Mahon