06.10.2014

veitsiJoskus kuulen naureskelua Wanhan Liiton™ Java- ja Microsoft- ohjelmoijilta ja tietohallintojohtajilta, kun mainitsen tekeväni tätä nykyä järjestelmiä PHP:lla. Sanovat että PHP on pikkulasten lelu kotskasivujen tekoon. Oikeat järjestelmät tehdään Entterprise™ työkaluilla.

Ei mikään leikkikalu vaan monitoimityökalu

Myönnän, että itsekin nuorena Java-maisterina saatoin näin tuumia muusta tietämättä. Nämä asenteet kuuluvat kuitenkin 90-luvun muinaishistoriaan. Nykyään PHP pyörittää maailman isoimpia sivustoja (Facebook, Wikipedia) ja Suomessakin useita laajoja verkkokauppoja (Verkkokauppa.com) sekä maksupalveluita (mm. lounas- ja virkesetelit ja -maksukortit ja Paytrail).

Integraatiot PHP:n valttikorttina

Olen viimeisen kolmen vuoden ajan tehnyt monenlaisia laajoja järjestelmiä PHP:n avulla. Näille järjestelmille yhteinen tekijä on ollut integraatioiden suuri määrä ja monipuolisuus. Nykyään verkkopalveluiden on keskusteltava monen eri järjestelmän kanssa ja yhdisteltävä tietoa useasta lähteestä. Näihin tarpeisiin PHP on lyömätön.

Laaja yhteisö

PHP:n suuri vahvuus on sen laaja yhteisö. Jos johonkin järjestelmään tarvitsee integroitua, joku yhteisön jäsen on varmasti paininut saman ongelman kanssa. Tämän vuoksi kaikille suosituille integraatioteknologioille on suuri määrä täysin valmiita ratkaisuja.
Jos täysin sopivaa valmista ratkaisua ei löydykään heti, niin verkko on pullollaan php-koodareita, jotka ovat painineet samojen ongelmien kanssa. Heidän  ratkaisuistaan on helppo muokata juuri itselle sopiva integraatiopalikka.

Avoin lähdekoodi

PHP:n valtti on myös sen avoin luonne. Lähes kaikki ratkaisut on lisensoitu avoimella ja sallivalla BSD lisenssillä. Se tarkoittaa että tuotetta ja lähdekoodia saa käyttää ja muokata omien tarpeidensa mukaan ja jopa myydä muokattua tuotetta eteenpäin. Tämän vuoksi integraatioratkaisujen räätälöiminen omiin liiketarpeisiin sopivaksi on vaivatonta ja riskitöntä.
Microsoft ja Java maailmassa kirjastot ovat lähes poikkeuksetta suljettuja palikoita. Jos jokin ei menekään kuin Strömsössä, on suljetun koodin kanssa kädet pystyssä ja takaisin lähtötilanteessa puolivälissä projektia.

Monipuolisia ratkaisuja

Olemme W3:ssa tehneet monipuolisia integraatioita mitä moninaisimpien järjestelmien kanssa. PHP:n avulla olemme päässeet maaliin haasteellisissakin ympäristöissä. Alla hieman esimerkkiä tekemistämme integraatioista.

 • Microsoft Dynamics CRM
  Asiakas- ja käyttäjätietojen keruu ja päivitys.
 • Microsoft Dynamics NAV
  Tuotesuunnitelija, joka tilaa tehtaalta mittojen mukaan räätälöidyn tuotteen.
  Automatisoidut tilitykset.
 • Tupas
  Vahva pankkitunnistautuminen useisiin verkkopalveluihin.
 • Maksunapit
  Maksunappien toteutus kaikkiin Suomen pankkeihin ja Netsiin.
 • Finvoice
  Finvoice -laskujen lähetys usean operaattorin kautta.
 • Sepa -maksut
  Automatisoidut Sepa -maksut suurimpien suomalaisten pankkien rajapinnoilla.
 • Evry
  Visa -verkon maksutapahtumat ja korttihallinta.
 • Visma Severa
  Käyttäjätietojen päivitys ja luku.
  Tapahtumien päivitys ja luku.
 • Kerio Calendar
  CalDav kalenteritietojen luku, kirjoitus ja synkronointi.

Jos monipuoliselle järjestelmälle on tarvetta, PHP hoitaa homman. Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Tags: , , ,