27.08.2015

Suurpelto.fi – kotisivut muuttuvat alueen mukana

Suurpelto on fiksu kaupunginosa Espoossa, jonka kotisivut City Dev Labs suunnitteli ja toteutti. Sivusto tehtiin aluksi markkinointisivustoksi tukemaan alueen kiinteistökauppaa, mutta kun kaupunginosa valmistui ja sinne muutti ihmisiä, sivusto on muuttunut palvelemaan asukkaita. Saitin kautta löytyy kaikki alueen palvelut, tapahtumat ja se luo yhteisöllisyyttä alueella, jonne kaikki ovat hiljattain muuttaneet jostain.

Mobile first -design

Teknisesti kyseessä on responsiivinen WordPress-alustalle tehty sivusto, jossa on noudatettu Mobile First -suunnittelua eli sisältö näytetään mobiililaitteen ehdoilla. Alueen asukkaille on tärkeää, että he löytävät helposti kaikki alueen palvelut ja tapahtumat. Tapahtumatiedon lisäämistä varten on erillinen toiminto, lomake, jonka avulla kuka tahansa voi lisätä uuden tapahtuman. Tapahtumakalentereiden haaste on aina se, kuinka saavutetaan tasapaino pitkä- ja lyhytaikaisten tapahtumien välillä. Suurpellon tapahtumakalenterissa ongelma on ratkaistu esittämällä Suurpelto-tapahtumattapahtumat sekä teksti- että kalenterimuodossa.
Espoon kaupungin ja rakennuttajien lisäksi myös alueella toimivat järjestöt ovat löytäneet sivuston ja ovat näin omalta osaltaan muuttaneet suurpelto.fi:n pelkästä markkinointisivustosta alueen asukkaita palvelevaksi verkkopalveluksi.

Uptime-monitorinti

City Dev Labs Group valvoo koneellisesti  sivuston saatavuutta eli yksinkertaisesti sitä, että sivu käy ja kukkuu aina eli 24/7/365. Tällainen uptime-monitorointi on osa City Dev Labsin toimittamaa ylläpitopalvelua, johon kuuluu myös säännölliset tietoturvapäivitykset.
 
”Yhteistyö oli toimivaa ja W3 (nykyään City Dev Labs) toi toivottuja, uudenlaisia ratkaisuja sivuston visuaalisuuteen ja rakenteeseen. Myös WordPress- alusta toi kaipaamaamme helppokäyttöisyyttä sivuston hallinnalle. Projekti pysyi hyvin aikataulussa ja kommunikaatio oli sujuvaa koko prosessin ajan.”
Netta Savinko
, Palvelukoordinaattori
Suurpellon markkinointi Oy

Tags: ,