25.11.2011

Ohjelmistokehitystalo W3 Group Finland Oy toteutti nyt myös Oulun alueella 17.11.2011 käyttöön otettavan tekstiviestillä toimivan taksintilausjärjestelmän. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön tilausjärjestelmän uusi nimi W3 PIRSSI. W3 on aiemmin toteuttanut tekstiviestitilauksella toimivan taksintilausjärjestelmän Helsingin alueella, jossa se on ollut käytössä jo kymmenen vuotta. Helsingin taksiautoilijoiden mukaan taksi tilataan tekstiviestillä keskimäärin 50 000 kertaa kuukaudessa. Määrä on noin kymmenkertaistunut parissa vuodessa. W3:n toimitusjohtaja Lars Holmström toteaakin, että pitkän ja positiivisen käyttökokemuksen myötä W3 PIRSSIÄ on helppo suositella niin taksialan toimijoille kuin itse kyyditettäville.

Palvelun lisäarvo käyttäjälle

Taksinkuljettajan kuitattua asiakkaan tilauksen, lähtee kuittauksesta ja taksinumerosta vahvistus kyydin tilaajan puhelimeen. Näin tilaaja tietää, että taksi on varmasti tulossa eikä hänen tarvitse itse muistaa edes taksinumeroa. Mikäli alueella on ruuhkaa, asiasta tiedotetaan tilaajalle tekstiviestillä. Myös kuljettajat pitävät tekstiviestivaihtoehdosta, koska se tuo heille tuoreimman tilauksen.

Lyhyesti tekniikasta järjestelmän takana

W3 Group Finland Oy toteutti järjestelmän yhteistyössä Mobisoft Oy:n ja Labyrintti Media Oy:n kanssa. W3 PIRSSI on rajapintojen kautta yhteydessä Mobisoftin Taxibook –järjestelmään. Labyrintti Media vastaa operaattoriyhteyksistä ja tilityksistä taksiyhtiölle. W3 Group Finland Oy on valtakunnallisesti toimiva noin 30 henkilöä työllistävä palveleva ohjelmistokehitystalo. W3:n toimipisteet ovat Helsingissä ja Keravalla.

Taksin tilaaminen tekstiviestillä:

  • Kirjoita viesti, jonka sisältö on: kaupungin nimi, virallinen kadun nimi, talo numero ja porraskirjain. Esim: OULU MALLIKATU 2
  • Lähetä viesti numeroon 16242
  • Kun viesti on rekisteröitynyt, lähettää järjestelmä paluuviestin: ”Kiitos tilauksesta – teille saapuu auto 123” Jos kuittausta ei ole tullut 2 min sisällä, ilmoitetaan erikseen tilauksen olevan jonossa 5 min ajan.
  • Mikäli autoa ei ole löytynyt viiden minuutin kuluessa, palvelu vastaa: ”Meillä ei ole vapaita autoja yritä 5 min kuluttua uudelleen.”

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Lars Holmström
p. 0400 467 552, lars.holmstrom(at)w3.fi