01.12.2016

Intian ilmasto ei sopinut oluen valmistukseen

Britit lähtivät aikoinaan lupaaville Intian markkinoille ja sinne muuttaneet eivät halunneet luopua kodin mukavuuksista. Mukavuuksista yksi tärkeimmistä olivat laatujuomat, kuten pale ale.
Ilman jäähdytyslaitteita Intian ilmasto ei ole soveltunut oluen valmistukseen ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tuoda oluet kotimaasta. Matka kesti kuitenkin vähintään 3 kk / suunta ja matkalla piti ylittää päiväntasaaja kaksi kertaa. Suezin kanava avattiin vasta myöhemmin. Matka oli siis erittäin kuuma ja olut ’kypsyi’ puutynnyreissä juomakelvottomaksi.

Luonnolliset säilöntäaineet alkoholi ja humala

Kun panimomestarit keksivät tehdä oluesta vahvempaa ja runsaammin humaloitua, kesti juoma matkan rasitukset huomattavasti paremmin. Alkoholi toimii luontaisena säilöntäaineena ja humalassa on runsaasti bakteereja tuhoavia ominaisuuksia.
Näin sai alkunsa India Pale Ale, eli IPA.

IPA unohtui sadaksi vuodeksi

Suezin kanavan avautumisen myötä matka-ajat lyhenivät merkittävästi ja perinteisen pale alen kuljettaminen tuli mahdolliseksi. IPAn valmistus vähenikin radikaalisti aina 1980-luvun alkuun, jolloin amerikkalaiset pienpanimot ihastuivat siihen uudelleen. Moni väittää IPAn olevan ohimenevä trendi, mutta todellisuudessa suosiolle ei ole näkyvissä laskua. Suuri massa on vasta löytämässä IPAn.

Luonnillinen valinta asiakastilaisuuteemme

Pidimme asiakkaamme Dedicated Network Partnersin (DNWP) kanssa yhteisen tilaisuuden kansainväliseen kauppaan liittyen. Luonnollisesti teimme tilaisuuteen oman oluen ja IPA oli ainoa oikea oluttyyli. Mikäpä muu olisi kuvannut paremmin kansainvälisen kaupan haasteita?
Tutustu tarkemmin tilaisuuden sisältöön.
Cheers!
Tradesman IPA:

MALTAAT

Pilsner
CaraRed
Carapils

HUMALAT

Citra
Centennial
Amarillo
Cascade

Hiiva

US-05
ABV: 7,2 %

Tags: ,