07.10.2016

Olut vs. Siideri

Meiltä kysytään usein mitä eroa on siiderin ja oluen valmistuksella. Helpompi on vastata mitä yhteistä niillä on.
Siiderin valmistaminen on oluen valmistajan silmin huomattavasti yksinkertaisempaa. Omenoista puristetaan mehut ja lisätään hiiva käymisastiaan. Pullotetaan, kun hiiva on tehnyt työnsä. Näin syntyy erittäin kuiva omenasiideri.
Siiderin valmistamisessa on toki monta asiaa minkä kanssa voi kikkailla. Kaupallisen tason laatusiiderin tekeminen on pitkällinen prosessi omenoiden kasvattamisesta tynnyrikypsytykseen.
Me keräsimme omenoita eri puutarhoista ja sekoitimme omenat keskenään monipuolisemman maun saamiseksi. Hiivana käytimme neutraalia siiderihiivaa, emmekä lisänneet mitään muita aineita.

Ei jäänyt yhteen kokeiluun

Kun ensimmäinen kokeilu osoittautui positiiviseksi, lähdimme heti varioimaan. Ensimmäinen siideri on nyt toimistolla hanassa ja neljä seuraavaa kypsyvät parhaillaan. Olemme kokeilleet neljää eri hiivaa, kahta eri käymislämpötilaa ja tietysti eri omenalajikkeita.

Maista

Vallilan toimistollamme pääsee maistamaan lopputuloksia niin kauan kuin tavaraa riittää. Cheers!

Raaka-aineet

Janin naapurin puutarhasta pöllityt omenat
Terhin puutarhan omenoita
Juhan naapurin omenoita
Siiderihiiva
Rakkautta ja kokeilunhalua

ABV 4,3 %

Tags: , ,