05.01.2018
Meltdown ja Spectre haavoittuvuuksiin liittyen on luvassa useampia katkoksia lähes kaikilla hosting-palveluntarjoajilla alkuvuoden aikana.
Kyseiset haavoittuvuudet liittyvät erittäin laajaan prosessoreissa tavattuun ongelmaan, missä pystytään ohittamaan prosessoreiden muistisuojaukset. Haavoittuvuuksista on lisätietoa suomen kielellä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen julkaisussa.

OpsHost »

OpsHost on jo torstain ja perjantain välisenä yönä päivittänyt Digita Helsinki Pasilan konesalin laitteistot sekä kansainvälisissä pilvipalveluissa olevat alustat ja tulee tekemään päivitykset vanhempiin KVM alustaisiin perjantain ja lauantain välisenä yönä 6.1.2018 kello 00.00-07.00.

Lisätietoa OpsHostin tiedotteessa.

Planeetta Internet »

Palvelinympäristöt päivitetään samassa syklissä kuten  Ops Hostin järjestelmät. Vanhemmat Planeetta Palvelin ja Jelastic -alustoilla mahdollisesti sijaitsevat ylläpidetyt palvelimet päivitetään vielä myöhemmin erillisessä huoltokatkossa.
EDIT 9.1.2018: Jelastic-palveluun, sekä Planeetta Palvelin-alustoille asennettiin Meltdown/Spectre-korjauspäivitys ylimääräisessä huoltokatkossa sunnuntain ja maanantain 8.1.2018 välisenä yönä kello 00.00-07.00 välisenä aikana. Tässä yhteydessä kaikki Jelasticissa olevat palvelimet käynnistettiin uudelleen ja olivat poissa käytöstä noin puolen tunnin ajan.
Lisätietoa Planeetta Internerin tiedotteesta.

Nebula »

Nebulan tulevia Meltdown ja Spectre haavoittuvuuksiin liittyviä päivityksiä on luvassa tulevana keskiviikkona sekä torstaina. Lauttasaaren palvelinsaliin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 10.1.2018 kello 00.00-06.00, ja Pitäjänmäen konesaliin keskiviikon ja torstain välisenä yönä 11.1.2018 kello 00.00-06.00
Lisätietoa Nebulan tiedotteesta.

WordPress Ylläpito »

City Dev Labsin WordPress Ylläpidon Googlen järjestelmä on jo päivitetty uusimpaan versioon Googlen toimesta, ennen haavoittuvuuksien julkistusta marraskuun lopun ajastetussa päivityksessä. Suurimmalle osalle WordPress asiakkaista ei siten koidu ylimääräisiä huoltokatkoksia.

Google Project Zero »

Googlen Project Zero – ryhmä, eli haavoittuvuuksien löytäjät, ovat julkaisseet teknisemmän tiedotteen ja Google puolestaan kuluttajille oman tiedotteen. Nämä löytyvät Googlelle ominaisesti vain englanniksi. Näistä ilmenee ettei esimerkisi GSuite-asiakkaiden tarvitse huolehtia päivityksistä haavoittuvuuksiin liittyen.