Osakesaastajien Keskusliitto

Jäsenrekisterillä parempaa ja automatisoitua palvelua


Wordpress | Jäsenrekisteri | Verkkosivut | Automatisointi

Osakesaastajien Keskusliitto

Jäsenrekisterillä parempaa ja automatisoitua palvelua


Wordpress | Jäsenrekisteri | Verkkosivut | Automatisointi

Osakesäästäjien Keskusliitto on valtakunnallinen osakkeenomistajien etujärjestö, jonka tarkoitus on edistää osakesäästämistä ja muuta yksityishenkilöiden varojen hallintaa. Liiton tärkeimmät tehtävät ovat edunvalvonta ja oikean tiedon välittäminen.

Osakesäästäjien Keskusliiton jäsenmäärä on huimassa kasvussa ja jäseniä on jo yli 21 000. Netin kautta liittyy vuosittain noin 1 000 uutta jäsentä ja muita kanavia pitkin jäseniä liittyy vähintään yhtä paljon. Jokainen jäsen kuuluu Osakesäästäjien Keskusliittoon oman paikallisyhdistyksensä kautta. Jäsenmäärän kasvaessa keskusliitolle alkoi kasaantua yhä enemmän manuaalista työtä.

Projektin päätavoitteina oli parantaa jäsenille tarjottavaa palvelua ja automatisoida rutiinitöitä. Projekti alkoi julkisista verkkosivuista, joiden suunnittelusta ja toteutuksesta City Dev Labs vastasi.


Kaikki yhdellä kirjautumisella


Uusi kokonaisuus yhdistää julkiset verkkosivut, jäsenille rajatun osion ja jäsenrekisterin. Tekniseksi alustaksi valittiin WordPress. Toinen vaihe oli jäsenrekisterin uusiminen. Jäsenrekisterin tehtävä on auttaa mittavan jäsenmäärän hallinnoinnissa. Jäsenrekisterin näkyvin osa on jäsenmaksujen laskutus ja maksujen jyvitys paikallisyhdistyksille.

Jäsenrekisteri ja verkkosivut keskustelevat saumattomasti keskenään. Verkkosivuilla on käytössä kertakirjautuminen (single sign-on, SSO), jonka avulla kerran kirjautunut jäsen pääsee näkemään kaiken jäsenille tarkoitetun sisällön ja päivittämään tietojaan jäsenrekisteriin. Mikäli jäsen on vastuutehtävässä paikallisyhdistyksessä, hän näkee myös vastuuhenkilöille tarkoitetun osion.


Rutiinien automatisointi


Ennen unohtuneet salasanat ja jäsenmaksulaskutus työllistivät toimistoa jatkuvasti. Nyt järjestelmä hoitaa automaattisesti molemmat. Toimisto pääsee eroon työstä, joka ei edistä tavoitetta ja jäsen saa avun ympäri vuorokauden. Mikäli jäsen päättää irtisanoa jäsenyytensä tai unohtaa maksaa laskunsa, voidaan tunnus poistaa automaattisesti käytöstä, eikä hän pääse nauttimaan eduista ennen kuin maksu on taas maksettu.


Kehittäminen ei lopu


Räätälöitävä jäsenrekisteri antaa mahdollisuuden muokata järjestelmä juuri itselleen sopivaksi. Projekti, joka lähti liikkeelle verkkosivujen uusimisesta laajenee edelleen uusille osa-alueille. Osakesäästäjien Keskusliiton toimitusjohtaja Antti Lahtinen on taustaltaan pankkiiri, mikä näkyy myös kehittämistyössä: Jokaisen uuden ominaisuuden vaatima investointi ja sen tuoma hyöty lasketaan tarkkaan. Projektin mittareita seuraamalla voidaan koko ajan seurata miten olemme onnistuneet.

Tutustu yhdistykseen: https://www.osakeliitto.fi/

Liity jäseneksi: https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/

SAMANKALTAISIA TYÖNÄYTTEITÄ