Jäsenrekisteri ja asiointijärjestelmä ”Suuli”
Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) on on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö, jolle kehitettiin rekisterijärjestelmä. Ensimmäistä kertaa tällä suurella järjestöllä on käytössään sähköinen alusta, joka mahdollistaa järjestötoiminnan digitalisaation.
Harrastajia seuroissa on yhteensä noin 60 000 ympäri Suomen ja heille kuuluu kymmeniä tuhansia erilaisia veneitä, pienistä jollista kymmenien metrien pituisiin jahteihin. City Dev Labs toteutti tiiviissä yhteistyössä tilaajan kanssa uuden rekisterijärjestelmän, jäsen- ja venerekisterin ”Suulin”, joka otettiin käyttöön loppuvuodesta 2015.
Ensimmäistä kertaa tällä suurella järjestöllä on käytössään sähköinen alusta, joka mahdollistaa järjestötoiminnan digitalisaation.
”Purjehtijat ja veneilijät haluavat liikkua vesillä, nauttia luonnosta ja antoisasta harrastuksestaan, eivät tapella kökköjen laskutusohjelmistojen kanssa”, sanoo SPV:n toiminnanjohtaja Tom Ek.
Räätälöityä ohjelmistokehitystä
Rekisteriohjelmisto räätälöitiin täysin SPV:n tarpeiden mukaan, koska samanlaista järjestöä ei ole toista. Järjestelmän on mm. osattava laskea ja laskuttaa kunnilta vuokrattuja laituripaikkoja, tunnistettava perhejäsenyys ja oltava integroitavissa yksittäisten seurojen omiin järjestelmiin. Muita tärkeitä toiminnallisuuksia ovat vesillä liikkuessa tärkeiden pätevyyksien hallinta ja vaalikone, joka osaa huomioida katsastettujen veneiden vaikutuksen liittokokousäänimääriin.
Ketterä kehitys säästi aikaa ja rahaa
Ketterän kehityksen scrum-menetelmällä läpivedetty IT-hanke alitti budjetin ja aikataulun, säästynyt raha käytettiin uusien ominaisuuksien toteuttamiseen. Tom Ek jatkaa: ”City Dev Labs:in asiantuntijoiden kanssa oli ilo työskennellä, luottamus oli molemminpuolista ja nyt meillä on käytössämme uusinta avoimen lähdekoodin teknologiaa hyödyntävä rekisterijärjestelmä, jolla on pitkä elinkaari. Suulin avulla pystymme palvelemaan paremmin laajaa jäsenkuntaamme, johon kuuluu niin kilpapurjehtijoita kuin satunnaisia sunnuntaiveneilijöitäkin.”
Käytetyt teknologiat olivat Loopback ja AngularJS -ohjelmointikehykset ja näkyvään osuuteen käytettiiin Paper-nimistä responsiivista bootstrap-teemaa.